2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Sedmihradský guláš

Název Množství a jednotka
vepřová plec 500 g
velká cibule 3 ks
kysané zelí 500 g
brambory 4 ks
smetana 12% 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
chleba
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřové maso - můžeme použít plecko, ramínko, klidně i bůček - nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme kostky masa a opečeme. Zasypeme paprikou, podlijeme vodou, přidáme pokrájené kyselé zelí, osolíme, okořeníme a dusíme téměř doměkka. Zvlášť si uvaříme brambory nakrájené na kostičky a přidáme do guláše, až je maso téměř měkké. Zároveň s brambory přidáme záklechtku. Nakonec vlijeme smetanu a už jen necháme prohřát. Podáváme s chlebem.


 


RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...